0 kr

Rening

Att rena vattnet i en badtunna är inte svårt om man använder rätt filter!

Vi rekommenderar endast polyesterfilter för bästa möjliga rening. Det är även det mest ekonomiska. Vi har mycket stor erfarenhet av varmvattenrening för bad som används av många personer, både offentligt och i hemmamiljö. Därför rekommenderar vi inte sandfilterlösningar till annat än swimmingpooler eller badtunnor i trä. Vi har flera färdiga paket om ni önskar dessa produkter.
Badtunnor har blivit mycket populära de senaste åren. Vattenreningen skiljer sig dock markant mellan badtunnor, swimmingpooler och spabad.
En stor skillnad är att en badtunna rymmer betydligt mindre vatten än en pool. Dessutom är vattnet som renas varmare. Belastningen av vattnet är större i en badtunna som rymmer 2 8 personer i 1000-1500 liter än i en swimmingpool. Detta påverkar vilken typ av filter som ska användas för att rena vattnet. Sandfilter är avsedda för pooler, inte för badtunnor. Sandfilter behöver mer vatten i omlopp för att fungera än vad en badtunna rymmer. Sandfiltret renar också från botten och får alltså inte med sig all smuts som lägger sig vid ytan.
Används istället ett så kallat polyesterfilter, blir det både mer effektivt, mer ekonomiskt och mer hygieniskt. Ett polyesterfilter tvättas enkelt med rengöringsmedel Filter Cleaner och sköljs med trädgårdsslang. Ett filter som rengörs vid behov har en livslängd på 1 2 år. Ett polyesterfilter renar 5 - 6 gånger mer effektivt än ett sandfilter. 

 
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.