0 kr

Rening

Alla våra spabad har ett polyesterfilter med ytvattenrening för bästa filtrering. Storleken på filtret kan variera från 50-150sq beroende på modell. Det finns två olika typer av ytvattens rening skimmer eller cylinder. Båda typerna har både för och nackdelar. Ett spabad med skimmer är väldigt bra för den tar nästan ingen plats i badet vilket gör att du utnyttjar maximal yta i badet. Ett bad med cylinder har du en 360 graders insugnings rening samt att den alltid renar ytan även om vatten nivån är precis med kanten.

 

Ozone

Alla våra spabad har en ozonator in monterat och det för att försäkra sig att om inga bakterier ska få fäste. En ozongenirator tar syret som kommer in i vattnet och neutraliserar det så bakterierna har svårt att etablerar sig. Det gör att vattnet blir mycket lättare att sköta.

 

 

UV

En UV anläggning gör det enklare att hålla ditt vatten klart. När man har en uv anläggning på sitt spa bad kopplas en uv-lampa in och vattnet passerar genom uv-lampa. UV-ljus dödar bakterier vilket innebär att det blir lättare att hålla det rent. Både uv och ozone används för att rena dricksvatten.

                                                                                      

 

Salt rening.

Salt rening är det enklaste sättet att hålla ett rent vatten i ditt spabad. När man startar upp spabadet förstagången till sätter man Bromsalt ’’natrium bromin’’. Du ska har 0,13-0,17% salt i ditt spa vilket gör att det inte smakar salt (havet på västkusten har 3,5% salt).

Saltet tillsammans med vattnet går igenom en grafitelektrod och omvandlar brom jonerna i saltet till rent bromin. Brominen går sedan ut i vattnet och tar bort bakterier så det alltid är rent. När bromet har gjort sitt jobb blir det bromsalt igen vilket gör detta till ett evighetssystem som sköter ditt spabad helt automatiskt. Brominen som tillvärkas i elektroden är av den renaste formen så du behöver en mycket låg halt brom i ditt vatten. När man har saltvattens rening behöver man bara byta vattnet en gång per år för att vattnet inte blir mättat. Detta blir det inte för man tillsätter inga kemikalier i vattnet. Saltet även om det är i mycket låghalt kommer kroppen reagera positivt.

 

Det finns många fördelar med att ha salt rening bland annat

·        Mindre underhåll

·        Sparar vatten

·        Inga kemikalier

·        Mjukare vatten och bättre för kroppen

·        Grönare alternativ

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.