Rening


 

Rening
Pure Cure/Pure Silk

Om du vill ha rent vatten utan att behöva använda så mycket kemikalier är Cal Spas Pure Cure UV-ljus något för dig. Med ett UV-ljus minskar du klorbehovet med upp till 60 %. Pure Cure UV-ljus har fler fördelar såsom att det bryter ner bundet klor. Bundet klor gör att det luktar badhus och gör att man får röda ögon. UV-ljus är ett gammalt och beprövat sätt att rena vatten. Dricksvatten renas ofta med hjälp av UV-ljus. UV-lampan bryter ner bakterier, mikroorganismer och alger när vattnet passerar.

Cal Spas bad är även förstärkta med en ozonator. En miljövänlig Pure Silk ozonator ger ifrån sig en o3 gas som sprutas in i spabadet med hjälp av en injektor och dödar bakterier.

Med Pure Cure och Pure Silk är Cal Spas ledande i branschen när det gäller rening av spabad.

 

Dödar 99,9% av bakterier

 

Effektiv, pålitlig och lättanvänd

 

Rent och silkesmjukt vattnet som gör dig mjuk och fräsch!

 

Naturligt ultraviolett ljus

 

Inga lukter

 

Enkelt underhåll 

Minskad kemikalieanvändning = sparar pengar och miljö

 

Sliter inte på spabadets utrustning

 

Ingen irritation på hud och ögon

 

Snabbare vattenrening

 

Ökad  livslängd på ditt spabad.

Saltbrominator

Att rena vatten med salt har funnits länge i poolvälden och har nu även kommit till spabaden.

En saltbrominator är en elektrod som omvandlar bromsalt till bromin, som i sin tur går ut i badet och dödar bakterier. När bromet förbrukats blir det återigen bromsalt och processen börjar om på nytt. Man behöver därför inte tillsätta något extra i badet utan tunnan sköter sig själv. När man använder sig av bromsalt behöver man heller inte byta vatten mer en en gång om året, vilket gör att du sparar både pengar och miljö. Anledningen till detta är att vattnet inte blir mättat lika fort som när man använder andra kemikalier. Bromsalt är även bra för din hud. Om du har känslig hud kommer du att uppleva att en saltbrominator i ditt spabad är ett mycket bra alternativ.